Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@23:18:49 GMT

آرزوی مردم دورافتاده‌ترین روستای ایران برآورده شد

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۲۶۳۸۸

آرزوی مردم دورافتاده‌ترین روستای ایران برآورده شد

چشمان برق زده کودکان لیپار از دیدن چراغ روشن کپر‌ مدیون طبیعت دوستی مردمی است که با اجرای طرح انرژی خورشیدی نور را به ظلمات روستایشان تاباندند.

گروه محیط زیست خبرگزاری فارس، سمیرا خباز: کپرهای دورافتاده‌ترین روستا در منطقه لیپار در سیستان و بلوچستان چند شبی است که روشن شده است و اهالی‌اش از این پس آب خنک و گوارا می نوشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادشاپور بزرگ این روستای بیست نفره که اغلب آن‌را کودکان تشکیل می‌دهند، معتقد است: مزد خدمتش به لاکپشت‌های سبز را  گرفته است. او که بی‌چشمداشت از لاک‌پشت‌های سبز در حال انقراض حفاظت می‌کند، اکنون ایمان آورده است که لاکپشت‌های سبز در قبال محبت او دعایش کرده‌اند و خدای این موجودات که در قعر اقیانوس‌ها روزی می‌خورند حواسش به او و خانواده‌اش هم هست.

چشمان برق زده کودکان لیپار از دیدن چراغ روشن کپر‌، قلب شاد دادشاپور و نفس راحت زنان لیپار همه مدیون نوع دوستی و طبیعت دوستی مردمی است که برای برای اجرای طرح انرژی خورشیدی کمک کرده اند.

این طرح در قالب نذرطبیعت در جنوب شرقی‌ترین نقطه ایران برای نجات لاکپشت دریایی سبز و حمایت از حافظان آن رخ داده است.

احمد بحری محیط‌بان و موسس طرح نذر طبیعت با ابراز خرسندی از اینکه به یاری خدا موفق به اجرای بخش دیگری از طرح نذر طبیعت را در این منطقه شدند، به فارس  گفت: این‌بار با مشارکت بیش از سیصد حامی طبیعت در سراسر کشور توانستیم دورافتاده‌ترین روستای ایران را به انرژی خورشیدی مجهز کنیم تا با دلی گرم‌تر از همیشه به حفاظت از لاکپشت‌های سبز دریایی بپردازند.

وی با اشاره به اینکه در جریان توزیع دوهزار بسته نوشت‌افزار به دانش‌آموزان زیستگاه گاندو با دادشاپور آشنا شده‌اند، اظهار داشت: دادشاپور سال‌هاست به صورت افتخاری با محیط‌زیست چابهار در حفاظت از لاکپشت‌های سبز و حفاظت از محل تخم‌گذاری آنها همکاری می‌کند.

مدیر طرح نذر طبیعت از چشمان برق‌زده کودکان لیپار از دیدن چراغ روشن کپرها و قبل شاد دادشاپور گفت: این پروژه و سایر پروژه‌های نذرطبیعت در بلوچستان شامل مهر با گاندو (‌اهدای نوشت افزار‌) و پروژه حوا (‌اهدای مخازن آب‌) در قالب یک فیلم مستند در حال تصویربرداری است که در نهایت در همین سایت و محافل مختلف پخش خواهد شد.

وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه اجرای چنین پروژه‌هایی در استان محروم سیستان و بلوچستان باعث دلگرمی مردم محلی برای حفاظت بیشتر برای حفاظت از حیات وحش منحصربه‌فرد این منطقه می‌شود، بیان داشت: کپرنشینان منطقه لیپار در ظلمات محض زندگی‌ می‌کردند و این طرح باعث روشنی چشم آنها شد.

وی افزود: توسعه انرژی‌های پاک در مناطق محروم تاثیر مثبت دارد.

اشرفعلی حسینی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان چابهار نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه دادشاپور از بومیان این منطقه و از حافظان بومی لاکپشت‌های سبز دریایی است، گفت: وقتی از حدود 10 سال پیش تصمیم به پایش محل زیست لاکپشت‌های سبز دریایی گرفتیم، متوجه شدیم که بومیان این منطقه پیش از ما به فکر حفاظت از آنها بوده اند و فردی به نام دادشاپور که در یک روستای دورافتاده در حوالی تالاب صورتی لیپار زندگی ‌می‌کند وقت زیادی برای  این لاکپشت‌ها می‌گذارد.

وی با اشاره به اینکه اهالی این روستا کپر نشین هستند و از امکانات اولیه زندگی هم محروم‌اند ابراز داشت: خشکسالی‌های سیستان این مردم را یکجا نشین و محروم‌تر از همیشه کرده بود تا اینکه نذر طبیعت چراغ روستایشان را روشن کرد و حتی برای اهالی انگشت‌شمار آن که با وجود محرومیت طبیعت دوست هستند یخچال، تلوزیون و پنکه و آبسردکن تهیه کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کودکان کپر نشین سیستان بلوچستان نذر طبیعت پنل خورشیدی برق رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۲۶۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • طبیعت چشم‌نواز دورود لرستان + فیلم
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • حرکت جالب گاو‌ها هنگام بارش باران در روستای توآباد + فیلم
  • رویش گل‌های بهاری در دل کوه‌های روستای شوراب + فیلم
  • تصاویر | طبیعت زیبا و بهاری هورامان
  • طبیعت زیبای بهاری روستای داش آلمالو در آذرشهر
  • سرسبزی استان همدان، پس از بارش‌های بهاری
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی